MENU

MVLARBOK

En målarbok som tar avstamp i myten om att antikens statyer skulle ha varit vita. I själva verket var de målade i starka färger. Hur tror du att de såg ut? Alla sidor är perforerade så att de enkelt går att riva ut och använda som affischer. Samarbete med Minna Sakaria. Kontakta mig för mer information: agnes.florin(a)gmail.com.
Read More ›

IMAGO

Verket IMAGO ställdes ut som en installation i Malmö 2011. På uppdrag av Jorun Jonasson har jag och Moa Schulman tolkat verket till en bok. Konstverket berättar om den svenska björnstammen som ökar i storlek. Det visar sig att det är unga kvinnor som förvandlas till björnar. Forskning och bevis har samlats, studier har gjorts. Materialet är skrivet (forskarstudier, dagboksanteckningar, tidnings-urklipp och brevväxlingar) och kompletterat av ett flertal fysiska objekt. Boken är formgiven för att attrahera en person som genomgår/genomgått en metamorfos (en björn). 20 exemplar av upplagan på 200 ligger i en handbunden låda av brun återvunnen kartong. Insidan är fodrad med ark som är marmorerade i blåbär och raklödder. Alla ark som använts till att fodra med är i original (alla lådor är unika). Papper: Cyclus Offset, som är ett naturvitt papper med synliga fibrer och spår av pappersmassa. Skyddsomslagen är blåbärsstänkta, alla omslag är i original och unika. Färg: Dutone-tryck med två PMS-färger (Violet U och U476 (brun)) Samarbete med Moa Schulman.
Read More ›

UNPACKING SWEDISH SUSTAINABILITY

Omslag och inlaga till Anna Hults doktorsavhandling Unpacking Swedish Sustainability. The promotion and circulation of sustainable urbanism (KTH 2017).
Read More ›

STOCKHOLM I LJUS OCH SVÄRTA

Formgivning av Hasse Lindroths konstbok Stockholm i ljus och svärta (Carlsson bokförlag) med gravyrer av Stockholms stadsbild. Texter av Per Cornell och fotografier av Karin Nilsson.
Read More ›